MARCEL

GOTJÉ

 

NATIVE

ART

& GIFTS

HOME

 

 

   TALISMAN EN AMULET BACKGROUND

 

 

 

  Background Talisman & Amulet (deze pagina)

  The Making of Talismans

  The stories of Talismans

  Disc Talismans (cat. 1)

  Healing Branch slice Talismans (cat. 2)

  Wood carved Talismans (cat. 3)

  Mini sjamanendrum Talismans 

  Workshop talisman maken

 Talisman op maat laten maken (Custom made) 

Custom made Disc Talismans (cat. 1) 

Custom made Healing Branch slice Talismans (cat. 2) 

Custom made Wood carved Talismans (cat. 3) 

Polkers 

Mini shield talismans  

Miscellaneous Talismans & Amulets 

 

 

 

Hoofdstukken op deze pagina:

 

Talisman en amulet

>>>

Talisman met een missie

>>>

De talisman bemiddelaar

>>>

Talisman en amulet in één

>>>

Hoe vind ik mijn talisman

>>>

 

 

 

 

 

 

Psychische ontwikkeling kan niet door intentie en wil alleen bereikt worden; ze heeft de aantrekking van het symbool nodig - C. G. Jung.

 

 

 

 

Talisman en Amulet

 

Een talisman is een object die energie aantrekt die je wenst en positieve krachten stimuleert. 

Een amulet weert energie die je niet wenst en beschermt tegen ongeluk... 

 

Anders gezegd: een talisman brengt geluk en een amulet beschermd tegen onheil. Het woord amulet komt van het Latijnse "amuletum", dat "wijze van bescherming" betekent. Een dergelijk object wordt meestal aan een ketting, koordje of

touwtje om de nek gedragen. Het gebruik van amuletten en talismans is heel oud en universeel. Bekend is de konijnenpoot,

maar ook het kruisje dat gedragen wordt om ongeluk te weren is een veel gebruikt amulet. Amuletten en talismans zijn

meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, steen, bot, kruidenbuidels, schelpen  en zelfs stukjes beschreven perkament kunnen als amulet of talisman dienen. Natuurlijke materialen, vooral hout, is erg goed verenigbaar met onze

levensenergie.

 

 

                                                       Naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disc talisman "Eye of the shaman"

(TA 641)

 

 

 

 

Talismans met een missie

 

Talismans en amuletten nemen sinds deze eeuw enorm in populariteit toe...

 

Dat is niet zo vreemd in deze tijd van grote veranderingen die gepaard gaan met ingrijpende gebeurtenissen. Ze beroeren ieder levensgebied in ons leven waardoor we behoefte hebben in iets wat ons kan ondersteunen in deze tijd van rumoer. Al inde vroegste geschiedenis van de mens is er gezocht naar hulpmiddelen die helpen ons natuurlijke schild te versterken wanneer dat dreigt te verzwakken bij moeilijkheden van buitenaf. Al sinds mens heugenis werden talismans en amuletten gebruikt om mensen bij te staan in tijden waarin twijfel en angst de levens van hen dreigden te overheersen.

 

Het is gebleken dat talismans en amuletten met een speciaal op ons afgestemde missie ons goed kunnen bijstaan in moeilijke tijden. Ze kunnen mensen helpen hen bij hun unieke innerlijke kracht te brengen en zodoende vertrouwen te schenken. Talisman buigen hiertoe onze energie af van angst en twijfels naar het door ons voorgenomen levenspad. Met andere woorden; het persoonlijk afgestemde krachtobject helpt ons bij onze kern te brengen en ons te stroomlijnen.

 

Symbolen die verwerkt zijn in de talisman, mits goed gekozen, trekken de energie uit het universum aan die we wensen en werkt zeer diep door tot in onze kern.

Een talisman schenkt ons vertrouwen, net zolang tot we hebben geleerd dat puur uit onszelf te verkrijgen. Een Amulet weerkaatst wat we niet wensen.

 

Naast op maat gemaakte krachtobjecten kunnen talismans met een specifieke energie bundel ons ook heel goede diensten bewijzen als het gaat om meer algemene of gemakkelijker te definiëren eigenschappen. Zo creëert Marcel Gotjé doorlopend pracht exemplaren met een sterk katalyserend effect op specifieke levensgebieden, verdeeld in drie categorieën...

 

Disc Talismans (categorie 1) 

>>>

Healing Branch slice Talismans (categorie 2)

>>>

Wood carved Talismans (categorie 3)  

>>>

 

 

Naar boven

 

 

 

 

De talisman bemiddelaar

 

Het beste kun je een talisman voor jezelf maken. Hiervoor heb je echter wel wat kennis en vertrouwen nodig.

 

Juist in moeilijke tijden dreigt ons vertrouwen te verminderen en is het moeilijker bij onze kern te blijven. Het één na beste is dan ons krachtobject door iemand te laten maken die zijn leven serieus heeft gewijd aan het maken van talismans en amuletten. Deze persoon kan dan bemiddelen tussen deze en de andere realiteit en de symbolische

sleutels voor je 'vangen' en verwerken in een zo nauwkeurig mogelijk op jou afgestemd kracht object. Marcel Gotjé wil van harte zo'n bemiddelaar voor jou zijn. 

 

 

Op maat laten maken van een talisman of amulet

>>>

Zelf een talisman maken in een workshop

>>>

Persoonlijke achtergrond van Marcel Gotjé 

>>>

 

 

Naar boven

 

 

 

 

Talisman en Amulet in één

 

Persoonlijk voelt Marcel het meest voor een object te maken dat dient voor wat je wel wenst dan iets wat symbool staat voor wat je niet wenst...

 

Met andere woorden,... "een talisman, welke de energie aantrekt die je wel wenst, in plaats van een object dat weert wat je niet wenst blijkt veel sterker te werken !". 

Ons onderbewustzijn lijkt veel meer te focussen op de essentie van wat wij wel wensen !  Voorvoegsel zoals wel, niet, nooit of altijd zijn hieraan ondergeschikt.

Houdt het doel dus zoveel mogelijk in beeld. Natuurlijk kun je de twee facetten van een kracht object samen voegen in één talisman - amulet !

Dat is wat Marcel dan ook regelmatig overweegt. Toch hebben de jaren lange ervaringen hem geleert dat; "de WENS zou moeten overheersen" !

 

 

Naar boven

 

 

 

 

Hoe vind ik mijn talisman ?

 

Om de voor jouw meest geschikte talisman uit de vrije collectie van categorie 1, 2 of 3 te vinden gelieve hieronder even aandachtig door te lezen.

 

Zorg er om te beginnen voor dat je niet gestoord kunt worden en in een ontspannen staat bent als je de gallery's bezoekt. Zet je zorgen van gisteren en morgen even opzij

en kom in het hier en nu met je aandacht. Even tussen de bedrijven door tijdens/op je werk is dus niet zo'n gunstig moment !

 

Let op je emotionele respons.

Let bij het uitkiezen van een object uit één van de gallery's vooral op jouw emotionele respons hierop. Je ervaart misschien een gevoel van sprankelende vreugde, plezier

of herkenning. Hier wordt je ziel geraakt, spreekt deze rechtstreeks tot je !  Probeer jouw gevoel niet te analyseren, dan raak je bij je gevoel vandaan. Niet denken dus maar constateer of het goed voelt, meer niet ! 

 

Houdt je oordeel zo lang mogelijk achterwege.

Vervolgens kun je andere objecten bekijken en je gevoel erover vergelijken met dat object dat jou raakte. Houdt je oordeel zo lang mogelijk achterwege. Het zal je opvallen dat één object het meeste 'straalt'. 9 van de 10 keer dat het hier gaat om een object dat een gids wil zijn op jouw levensweg. Heb je meerdere objecten op het oog en kun je niet kiezen, bekijk dan welke als eerste af valt als je tussen ze moet kiezen.

 

 

Naar boven

 

 

© Copyrights by Marcel Gotjé - Native Art & Gifts - 1996 - oktober 2023

 

 

 

 

Beleef de galeries hieronder...

Experience the galleries below...

 

Mijn verhaal

ACTUEEL

Healing Branch

Talismans

Drums

Ratels

Houtsnijwerk

Schilderingen

Dromenvangers

Gebedsstokken

Kruiden

Witte salie

Planten/zaden

Mineralen

 

Geschenken

Vilten buidels

Medicijn

kruikjes

Mini urnen

Schilden

Muur schilderingen

Bijzondere objecten

Workshops

Vragen

Totemdieren

Boom symboliek

360° view

Medicijnwiel

 

Muziek

Supernatural Art gallery

linken

Inspiratie

 

Betaalinfo

Mail

 

 

   Geen reactie op jouw mail ?,

   check ook even je spambox !                 

 

Eloy webdesign - Marcel Gotjé

Contact / vestiging >>>

Sitemap >>>

Disclaimer / voorwaarden >>>

 

 

 

 

Home >>>